HD_MRK
Toekomstvormers blogs
Desktop_
Home | Blog | Bewustwording | 10 Redenen waarom “Being Offline” een must do is.
SNGL postBerichten
CONTENT.php: CNTNT

10 Redenen waarom “Being Offline” een must do is.

BLOG/POST?
Geert Graveland  | 

Het Being Online kent zijn weerga niet. We zijn altijd en overal “connected”, het heeft onze economie verder gebracht en wij kunnen altijd en overal de informatie halen die we nodig hebben. Meer transparantie en meer openheid is er. Toch heeft heeft ook nadelen, wat ook steeds meer uit onderzoeken blijkt. Daarom pleit ik ervoor om minimaal 1 keer per week een aantal uur BEING OFFLINE te gaan en 1 keer per jaar gewoon een hele week van alles en iedereen!

10 redenen waarom regelmatig Being Offline een MUST DO is.

 • Ten eerste doordat we meer en meer online zijn wordt simpelweg het bewust offline zijn steeds interessanter en vruchtbaarder voor ons. Het genereert nieuwe ervaringen en inzichten die jouw leven en dat van de ander verrijkt!
 • De mentale arbeid die ons brein moet ondergaan door voortdurend online te zijn komt niet overeen met onze natuurlijke aard. Het creëert dat we ontworteld, moe, gedesoriënteerd, verlamd raken of juist in de versnelling gaan van nog meer doen. Tijd en ruimte om ook nog eens alle indrukken te verwerken is er niet meer. Door offline te zijn herstellen we en komen we terug in onze natuurlijke zijn.
 • Je natuurlijke aard is je fundament waarop je kan blijven staan als het gaat om het werkelijk volgen van je roeping. Door “being offline” geef je voeding aan je fundament en behoud je stabiliteit.
 • Je komt tot je zinnen en je denken wordt helderder, rustiger en meer tot de essentie.
 • Je hebt meer energie en laad weer op.
 • Je brengt je binnen en buiten wereld meer in balans voor jezelf.
 • Het houdt en maakt je energie veld schoon en daarmee ook dat van anderen.
 • Hoe meer je gefundeerd raakt of blijft door af en toe offline te zijn hoe beter je invloed ook op de omgeving is.
 • Regelmatig ervoor kiezen offline te zijn is goed voor lichaam en geest De straling van wifi, netwerken, GSM’s hebben een negatief effect op ons immuun systeem. De meningen Online zijn hierover nog verdeeld, maar het geluid dat alle straling om ons heen niet goed voor ons is, komt steeds meer door. Mijn menig is dat de bedrijven die er belang bij hebben dat dit geluid niet naar buiten komt, hier een grote invloed op hebben. (http://www.mymobichip.nl/gsm-straling-gezondheid ).
 • We zijn meer in het moment aanwezig en zien daardoor meer wat er om ons heen gebeurt; en juist in ‘het moment aanwezig zijn’ maakt ons gelukkiger, neutraler, bewuster en ruimer. Dat hebben we ook nodig om de veelheid van het online zijn werkelijk aan te kunnen op een gezonde manier.
 • Ikzelf word zelf soms onzeker of ik wel voldoende ‘connected’ ben met de wereld.… Door Being Offline te zijn ervaar ik dat de wereld is wat er om me heen is; mijn zoon, mijn vrouw, mijn vrienden, de natuur. Anders merk ik het niet of nauwelijks.

Maar het BEING ONLINE heeft ook zijn goede kanten. Naast dat je als mens hierdoor veel meer mogelijkheden hebt, alle kennis tot je beschikking hebt, en ga zo maar door is er nog een kans!

Zodra je er voor kiest om tijdelijk Being Offline te zijn, zal het effect groter zijn! Juist omdat we zo online zijn. Het kan allerlei positieve effecten hebben, die je zelf moet ervaren. Mij brengt het inspiratie, krijg helderheid in mijn hoofd, ik slaap beter en wordt uitgeruster wakker. Om vervolgens weer met volle energie (deels) in de Online wereld te stappen.

Wil je hier meer ervaring in en ondersteuning ontvangen om op een krachtige manier offline te leren zijn die je veel oplevert? Klik dan hier voor Vision Quest , hier voor de Trail of hier voor een bijzonder weekend. Dit zijn bij uitstek drie prachtige programma’s om hier een goede start in de maken.

Hopelijk help ik je hiermee verder op je pad.

Geert Graveland.


Thema
 
Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?
 
Leave a comment
CMMNTS
Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vind connectie met Toekomstvormers