HD_MRK
Toekomstvormers wie-zijn-wij
Desktop_
Home | Wie zijn wij | People | Herman Wijffels
SNGL personPeople
DSPL_BLG_AUTHOR
DSPL_PRSN_LFT
Herman Wijffels
World Connectors
Herman Wijffels
econoom, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering
   
 
CONTENT.php: CNTNT

Herman Wijffels

BLOG/POST?

Herman Wijffels was onder andere voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, lid van de Board van de Wereldbank te Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Ook was hij tot 2017 hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht. Hij was een van de initiatiefnemers van het Sustainable Finance Lab, een platform van wetenschappers die in dialoog met mensen uit de praktijk streeft naar een duurzame financiële sector. Ook was hij voorzitter van de Commissie Structuur Nederlandse Banken met als doel de stabiliteit van het financiële systeem te verbeteren.

Herman Wijffels behoort tot de cultural creatives, mensen die er zich van bewust zijn dat de mens en zijn omgeving in harmonie met elkaar moet leven. We gaan van een lineaire economie, die de aarde uitput, naar een circulaire economie waarbij grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Energie zullen we steeds meer halen uit duurzame bronnen.

De ondernemingsgewijze productie zal centraal blijven staan maar bedrijven worden beoordeeld op wat ze bijdragen aan de samenleving en het geluk van gewone mensen. Volgens Herman Wijffels is de grote uitdaging voor de 21e eeuw om met behulp van nieuwe technologie binnen de grenzen te blijven van het draagvermogen van de aarde. Nieuwe technologie gaat ons écht helpen en door in te zetten op duurzaamheid zal de Nederlandse economie concurrerender worden.

 
Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?
 
Vind connectie met Toekomstvormers